Assessments

Assessments & Coaching

Regelmatig krijgen wij van onze relaties – zowel organisaties als professionals - de vraag of wij ondersteuning kunnen bieden op het gebied van assessments of coaching. Om aan deze behoefte invulling te geven, werken we samen met een expert op dit gebied; SKUS Coaching & Consulting.

SKUS Coaching & Consulting ondersteunt organisaties en professionals onder meer bij vraagstukken op het gebied van selectie, organisatie-inrichting, loopbaan- en succession planning. Daarnaast biedt SKUS (executive) coaching en programma’s op het gebied van leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeling.

Voor selectie- en ontwikkelassessments en als kickstart bij (executive) coaching wordt gebruik gemaakt van een uniek meetinstrument, het Odin Development Compass (ODC). Met het ODC worden onbewuste drijfveren gemeten. In combinatie met bewust gekozen competenties (voorkeursgedrag) geeft dit een diepgaand inzicht in de authentieke, natuurlijke talenten, het (onbenutte) ontwikkelbare potentieel en iemands kwetsbare kracht (schaduw, ofwel aangeleerd gedrag). ODC voorspelt hiermee functioneel en disfunctioneel gedrag onder (grote) stress.

Het ODC is hoog gevalideerd, betrouwbaar en heeft een hoge toegevoegde waarde voor organisaties. Door het in te zetten, maken observaties en ‘onderbuikgevoel’ plaats voor een gefundeerde analyse en onderbouwde keuzes als het gaat over investeringen in nieuwe medewerkers. Het ODC is ook bijzonder waardevol voor het samenstellen en ontwikkelen van teams en organisaties. Met de ODC-meting wordt helder hoe je een team kunt laten excelleren door de juiste mensen samen te brengen en in te zetten op de juiste posities. Het geeft inzicht in de valkuilen van medewerkers, waardoor zij maximaal in hun kracht kunnen worden gezet en disfunctioneren wordt voorkomen.

Voor executives en individuele professionals kan de ODC-meting op diverse kruispunten in loopbaan en leven het verschil maken. De ODC-meting geeft onder andere richting bij de volgende vragen:

  • Welke taken/verantwoordelijkheden kosten mij energie of geven mij juist energie?
  • Past mijn huidige werk wel echt bij mij en welke volgende carrière stap zou goed voor mij zijn?
  • Welke leiderschaps- en/of managerskwaliteiten heb ik?
  • Hoe kan ik mijn balans terugvinden, fitter en gezonder worden en een burn-out voorkomen?
  • Ik loop in elke baan tegen dezelfde obstakels aan. Hoe kan ik dit patroon doorbreken?

Mocht u interesse hebben of wilt u meer weten over selectie- of ontwikkel assessments, coaching of organisatieontwikkeling in bredere zin, dan brengen wij u graag in contact met onze partner SKUS Coaching & Consulting.

Over SKUS

Sjoerd Kustermans
Senior Coach en Consultant

Als bedrijfswetenschapper en analytisch coach ben ik ervan overtuigd dat mensen het verschil maken in organisatie effectiviteit. Door mijn natuurlijke drijfveren (mensgerichte analist, overtuigende motivator en inspirator) weet ik de meest sensitieve kwesties binnen organisaties bespreekbaar en opgelost te krijgen, mensen in hun natuurlijke kracht te zetten en synergie in teams te creëren.

Voordat ik mijn coaching & consulting praktijk startte, werkte ik meer dan 20 jaar in het bedrijfsleven in  diverse sales, business consulting en eindverantwoordelijke HR management en directiefuncties. Met vele ‘high demanding’ CEOs, directors en managers werkte ik samen aan complexe organisatie(ontwikkel)-vraagstukken. Daarbij had en heb ik steeds een coachende en vertrouwensrol.

Mijn ervaring deed ik op bij internationale corporates zoals PriceWaterhouseCoopers, Sanofi en AstraZeneca, als ook bij professionele, middelgrote familiebedrijven zoals CSS en Riwal. Deze achtergrond in uiteenlopende sectoren, opgedaan tijdens (macro- en bedrijfs) economische voor- en tegenspoed, maken mij allround.

Wat ik doe
Kort samengevat, ondersteun ik cliënten met organisatieontwikkel- en leiderschapstrajecten van grote en soms kleinere omvang. Consulting, het matchen van de organisatiebehoeften met het aanwezige, natuurlijke talent en onbenutte potentieel (in kaart gebracht op basis van onbewuste drijfveren) en het ontwikkelen hiervan d.m.v. team-, persoonlijke en executive coaching, vormen daarbij meestal de rode draad.

Quote van een CEO waarmee ik samenwerkte; “Sjoerd weet door een natuurlijke combinatie van "soft en hard HR" en gerichte coaching, op een menselijke en tegelijkertijd directe, tastbare, impactvolle wijze altijd te zorgen voor resultaat en beweging bij mensen, teams en de organisatie. In goede en minder goede tijden…".

Opleiding en certificering
Ik ben gecertificeerd coach (St!R), geaccrediteerd als Odin Development Compass (ODC) certified professional / analytisch coach en Insights Discovery practitioner. Ik behaalde een BBA in Human Resource Management, een MSc (Drs) in Bedrijfswetenschappen (Strategie & Organisatie, richting Change Management: ontwerp van verandering van organisaties) en ik volgde diverse MD en leiderschapsprogramma’s aan gerenommeerde instituten zoals De Baak en RSM/Erasmus  Universiteit.